Probleme rezolvate STRUCTURA REPETITIVĂ(FOR)

1.Suma divizorilor unui număr. Se citește un număr natural n. Afișați suma divizorilor
acestuia.
Exemplu: pentru n=6, se va afișa 12 (12=1+2+3+6)

Se dă un număr natural n. Afișați pe o linie primele n numere naturale nenule în ordine crescătoare, iar pe linia următoare aceleași numere, dar în ordine descrescătoare.

Se dă un număr natural n. Afișați în ordine descrescătoare primele n numere naturale impare.

Se dă un număr natural nenul n. Afișați toate perechile x y cu proprietatea că x + y = n și 0 < x ≤ y.

Ex: Date de intrare 10; Date de ieșire 1 9
2 8
3 7
4 6
5 5

Se citește un număr natural n cu o cifră. Afișați pe ecran o figură sub forma de romb formata cu numerele naturale de la 1 la n, ca în exemplu.

Date de intrare 5; date de ieșire

1
222
33333
444444
555555555
4444444
33333
222
1

Alexandru își dorește teribil de mult : Play Station 5. Părinții ei i-au promis că îi cumpără consola cu o singură condiție: să aibă media 10 la informatică.

Știind cele n note pe care le are Alexandru momentan, ajutați-o să determine câte note de 10 i-ar mai trebui ca să aibă media 10 la info — cu alte cuvinte, reparați-i media lui Alexis!

Se dau numerele naturale n și m. Să se afișeze o tablă de șah de dimensiune n × m, astfel: pe linia 1 vor fi afișate alternativ valorile 1 și 0 (m caractere), pe linia 2 vor fi afișate alternativ valorile 0 și 1 (m caractere), și așa mai departe pe toate cele n linii.

Ex. Date de intrare 3 5 Date de ieșire:

10101
01010
10101

Într-un oraș, populația este de n locuitori. În fiecare an, populația orașului crește cu x locuitori. Primarul orașului își pune următoarea întrebare: Care va fi populația orașului în următorii y ani?

Știind numerele n, x și y, să se determine populația orașului după 1 an, 2 ani, …, y ani.

Un băiat și tatăl lui se decid să plece într-o excursie prin lume, fiecare de la casa lui pe același traseu. Deoarece nu au reușit să găsească destule zile libere de la serviciu încât să aibă timp să se întâlnească înainte de plecarea programată, se hotărăsc să plece separat și dacă se întâlnesc pe drum consideră excursia un succes. Considerăm traseul excursiei o linie dreaptă cu coordonate unidimensionale reprezentate de numere naturale (0,1,2,3…). Tatăl parcurge exact t km/zi, după care trebuie să înnopteze la o pensiune. Băiatul parcurge exact b km/zi, după care de asemenea trebuie să înnopteze la o pensiune. Tatăl pleacă de la el de acasă(poziția pt), iar fiul pleacă de la casa lui(poziția pb). Amândoi pleacă în aceeași zi, merg în aceeași direcție, iar excursia durează z zile. Pensiunile se află la fiecare coordonată 0, 1, 2, 3, …. Tatăl și băiatul se pot întâlni numai dacă se află la aceeași coordonată în același timp. Se cere să se determine dacă pe parcursul celor z zile ale excursiei, băiatul și tatăl se întâlnesc. Dacă da, se afișează coordonata unde se întâlnesc, altfel se afișează -1.

Ex. Date de intrare 5 0 3 4 2 Date de ieșire 12

Mirel este cam bâlbâit, motiv pentru care unii dintre colegii săi fac glume pe seama lui. Cu toate acestea, Mirel nu se lasă. Acesta definește un număr ca fiind bâlbâit dacă are toate cifrele egale.
Cerință
Dându-se un număr natural n, Mirel vă întreabă dacă puteți afla numărul de numere bâlbâite între 1 și n. C++